مدیر کل نظارت و ارزیابی فراورده های طبیعی، سنتی
و مکمل سازمان غذا و دارو ، از اعلام فهرست مکمل های مورد تایید وزارت
بهداشت خبر داد .
به گزارش خبرنگار مهر، دکتر امیرحسین جمشیدی افزود: در آینده ای نزدیک فهرست مکمل های مورد تایید و دارای پروانه به تفکیک ساخت یا واردات اطلاع رسانی خواهد شد.
وی گفت: یک اصل کلی درباره تهیه دارو وجود دارد و آن اینکه حتما باید با نسخه و فقط از داروخانه ها تهیه شود. اما در مورد مکمل اگر چه ارائه نسخه ضرورت ندارد ولی باید از داروخانه تهیه شود که رعایت این مسئله بسیاری از مشکلات را به صورت پیشگیرانه برطرف خواهد کرد.
مدیرکل نظارت و ارزیابی فراورده های طبیعی و مکمل سازمان غذا و دارو با تاکید بر اینکه برای مصرف مکمل باید همانند دارو به پزشک مراجعه کرد، اظهار داشت: در باشگاه های بدنسازی و آرایشگاههای زنانه بسیار دیده شده که افراد عامی اقدام به تجویز و پیشنهاد مکمل می کنند که آسیب های ناگواری متوجه مصرف کننده می شود.
جمشیدی با توصیه به مردم در خصوص استفاده از مکمل ها، گفت: طبق آئین نامه ها و قوانین موجود تبلیغ دارو، مکمل دارویی گیاهی در معابر عمومی و در رسانه های غیرتخصصی ممنوع است.
وی ادامه داد: تهیه انواع مکمل ها در موارد خاص به شرطی که آحاد جامعه را گمراه نسازد، مشکلی ندارد. اما، هموطنان فریب تبلیغات ماهواره ای را نخورند و آگاه باشند که نظام درمانی کشور دارای مجوز قانونی است و بهترین راهنما برای تامین و پایداری سلامت آنها محسوب می شود.